środa, 6 kwietnia 2011

Pomidor

Taki czerwony, "uśmiechnięty", pyszny, choć nie koniecznie. Może przecież być i żółty albo zielony (smażony). Przez wszystkich wyczekiwany świeży ze słońca zrodzony nie w szklarni pędzony, a na świeżym powietrzu posadzony. Zupełnie jak bestseller. Książki bestsellerami zwane niejako cieszą się ogromną popularnością, maja duże nakłady, zbierają różne nagrody. Wiele z takich bestsellerów zupełnie jak nasz pomidor tytuł ten otrzymują zanim pojawią się na rynku (tak zwane bestsellery mianowane). Ledwo trafi taka publikacja do księgarń, a już na okładce wydrukowane jest "bestseller 'jakieś tam gazety'". I w sumie nic w tym złego jeśli taka książka jest dobra, a ten napis dodatkowo zachęci do sięgnięcia po nią to dlaczego by nie. To zupełnie tak samo jak ze wspaniałą, czerwoną skórką pomidora obiecującą pyszny smak miąższu.

Odyseja Hillary Clinton

Od wyborów w Stanach Zjednoczonych minęły już prawie dwa lata, Donald Trump rozgościł się w Białym Domu, zasiadając zapewne z buciorami n...